Զատիկին ընդառաջ՝ ներկայացնում ենք մի քանի խորհուրդ՝ ինչպես ճիշտ պահել ներկած ձվերը։
- Ներկած ձուն խորհուրդ է տրվում չթողնել սենյակային ջերմաստիճանում 2 ժամից ավելի։ Դրանից հետո այն պետք է դնել սառնարան՝ կանխելու բակտերիաների աճը և պահպանելու արտադրանքի թարմությունը:
- Ներկած ձուն սառնարանում պահեք առանձին տարայի կամ փաթեթի մեջ՝ այլ ապրանքների հետ շփումից խուսափելու համար՝ +2°C-ից +4°C ջերմաստիճանում։
- Ներկված ձուն սառնարանում կարելի է պահել մինչև 7 օր։ Այս ժամանակահատվածից հետո պետք է խուսափել դրա օգտագործումից՝ սննդային հիվանդություններով վարակվելու վտանգը կանխելու համար։
- Ուտելուց առաջ ուշադիր ստուգեք ներկած ձվի կեղևը. խուսափեք ճաքճքած/վնասված կեղևով ձուն օգտագործելուց, քանի որ դրա ներսում կարող են բակտերիաներ հայտնվել և սենյակային ջերմաստիճանում՝ արագ բազմանալ։