l_5975l_5975l_5975l_5975
  • Գլխավոր
    • Հոդվածներ
    • Հարցազրույցներ
    • Անվտանգ սնունդ
    • Առողջապահություն
    • Փորձագետներ
    • Տնտեսություն
    • Գիտություն
    • Տեսանյութեր
    • Լուսանկարներ
    • Լրահոս
    • Podcast
  • Հոդվածներ
    • Հասարակություն
    • Տնտեսություն
    • Գիտություն
    • ԵԱՏՄ
  • Փորձաքննություններ
    • Պարենային ապրանքներ
    • Ոչ պարենային ապրանքներ
    • Փորձագետներ
    • Տեսանյութեր
    • Լուսանկարներ
  • Անվտանգ սնունդ
    • Սննդային հավելումներ
    • Մանկական սնունդ
    • Սպորտային սնունդ
    • Մակնշումներ
    • Մասնագետներ
    • Խորհուրդներ
  • Առողջապահություն
    • Հանրային առողջություն
    • Կենսաբանական ակտիվ հավելումներ
    • Հատուկ սնունդ
    • Հարցազրույցներ
  • Տեսանյութեր
✕
  • Գլխավոր
  • Բլոգ
  • Անվտանգ սնունդ
  • Ոսկեգույն ստաֆիլակոկ «Արզնի կաթնամթերքի» թթվասերում
Առանձին շրջաններում սպասվում է կարճատև անձրև և ամպրոպ
05.05.2025
Ճշգրիտ հողագործությունից մինչև թվային վկայականներ․ ԵԱՏՄ գյուղատնտեսության նոր ռազմավարությունը
06.05.2025
Ցույց տալ բոլորը

Ոսկեգույն ստաֆիլակոկ «Արզնի կաթնամթերքի» թթվասերում

05.05.2025
Բաժիններ
  • Անվտանգ սնունդ
  • Լրահոս
  • Հասարակություն
Թեգեր
  • կաթնամթերք
  • Կասեցումներ

Սննդամթերքի անվտանգության տեսչական մարմնի սննդամթերքի անվտանգության վարչության տեսուչները ստուգում են իրականացրել «Արզնի կաթնամթերք» ՍՊԸ-ին պատկանող կաթնամթերքի արտադրամասում (ք․Երևան, Մոլդովական փ․), որի ընթացքում կատարվել է ապրանքնատեսակի նմուշառում և հանձնվել լաբորատոր հետազոտության:

Ըստ փորձաքննության արդյունքների՝ «թթվասեր 20%» արտադրատեսակի նմուշը «S.aureus»՝ ոսկեգույն ստաֆիլակոկ, ցուցանիշով չի համապատասխանել կանոնակարգերով սահմանված պահանջներին։

Ոսկեգույն ստաֆիլակոկը (Staphylococcus aureus) պոտենցիալ վտանգավոր բակտերիա է, որը կարող է առաջացնել սննդային թունավորումներ։  Սննդամթերքի մեջ այն կարող է հայտնվել տարբեր փուլերում՝

սննդի պատրաստման,
վերամշակման,
պահեստավորման և տեղափոխման ժամանակ,

Այս բակտերիան կարող է բազմանալ արագ և արտադրել տոքսիններ (մասնավորապես՝ էնտերոտոքսիններ), որոնք չեն ոչնչացվում նույնիսկ ջերմային մշակմամբ։

Արդյունքում կարող է առաջանալ սուր սննդային թունավորում՝

  • սրտխառնոցով

  • փսխումով

  • փորլուծությամբ

  • որովայնային ցավերով

Սովորաբար ախտանիշները սկսվում են ուտելուց 2–6 ժամ անց և տևում 1–3 օր։

Հատկապես վտանգավոր է թունավորումը երեխաների, տարեցների և թուլացած իմունիտետ ունեցող անձանց համար։

Արտադրամասի արտադրական գործունեության առանձին գործառույթը՝ «թթվասեր 20%» արտադրատեսակի արտադրությունը, կասեցվել է։

Խախտումները վերացնելու համար սահմանվել է ժամկետ։

Share
17

Տես նաև

20.05.2025

Չկալովկա գյուղում արձանագրվել են բրուցելոզի դեպքեր. ինչ է դա և ինչ վտանգներ ունի


Կարդալ

Մեկնաբանել Отменить ответ

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Բաժիններ

  • Անվտանգ սնունդ
  • Առողջապահություն
  • Գիտություն
  • ԵԱՏՄ
  • Լրահոս
  • Խորհուրդներ
  • Հանրային առողջություն
  • Հասարակություն
  • Հարցազրույցներ
  • Հոդվածներ
  • Մասնագետներ
  • Պարենային ապրանքներ
  • Տեսանյութեր
  • Տնտեսություն
  • Փորձագետներ
  • Փորձաքննություններ
Font Awesome Icons

Վերջին նյութերը

  • 0
    Չկալովկա գյուղում արձանագրվել են բրուցելոզի դեպքեր. ինչ է դա և ինչ վտանգներ ունի
    20.05.2025
  • 0
    24 ժամ ջուր չի լինի Երևանի, Արմավիրի, Արարատի, Կոտայքի մարզի որոշ հատվածներում
    20.05.2025
  • 0
    Ներքին ցավի արտահայտում. ինչու են դեռահասները դիմում ինքնավնասման և ինչպես օգնել
    19.05.2025
  • 0
    Սպասվում է կարճատև անձրև, օդի ջերմաստիճանն էապես չի փոխվի
    19.05.2025
  • 0
    ՍԱՏՄ-ն և ԵՄ-ը համատեղ կիրականացնեն բրուցելոզի կանխարգելման և վերահսկման ծրագիր
    16.05.2025
Աջակցել նախագծին
DONATE

Մեկնաբանություններ

  • 24.02.2025

    Մանուկյան Մ commented on Որդ և բորբոս «Գրանդ Քենդիի» կոնֆետներում. ընկերությունը ստուգայց կկատարի վաճառակետ՝ խնդիրը պարզելու

  • 22.07.2024

    Ռազմիկ commented on Արգելված պտուղ-բանջարեղենը. ի՞նչ վտանգավոր թունաքիմիկատներ են ժամանակին հայտնաբերվել հայկական խնձորում և լոլիկում

  • 11.07.2024

    Անահիտ Կարապետյան commented on Սովորական և օրգանական սնունդ. առավելություններ, միֆեր և իրականություն

Թեգեր

ԱՑԽՄ Առողջապահություն Բրազիլիա ԵԱՏՄ ԵՄ Լոռի Խմելու ջուր Կասեցումներ Հասարակություն Ձկնամթերք Մանկապարտեզ Մարզեր Ներկրում Պանիր ՍԱՏՄ Սնունդ Տնտեսություն Փորձաքննություն աղետ անբարեխիղճ մրցակցություն արտահանում բնապահպանություն գյուղատնտեսություն դեղագիրք դեղեր եղանակ թունավորում թունաքիմիկատներ լիստերիա խմբի ահազանգ կաթնամթերք հավի միս ձկնաբուծարան ձու մանկական սնունդ մսամթերք նախագիծ չանախ պանիր պեստիցիդներ ջրանջատում սալմոնելա սիգ սննդային թունավորում վեոլիա ջուր
Բաժանորդագրվե՛ք

Subscribe
Հետևեք կայքին և եղեք առողջ
  • Մեր մասին
  • Օգտագործման պայմաններ
  • Գաղտնիության քաղաքականություն
  • Լրագրողական էթիկա
  • Կապ մեզ հետ
  • FAQ
© 2023-2025 anvtangsnund.am I Մեջբերումներ անելիս հղումը պարտադիր է
Website Development: KhachatryanR.Co